SERIE ANBEFALINGER

Yes – hvad skal du binge-watche hele weekenden! Hvis du ikke ved det, så har jeg lige her et par kvalificerede bud. Jeg er selv ret glad for diverse serier, og ser mange serier i mange forskelige genre. Denne omgang serieanbefalinger er mine go-to serier! Altså nogle af mine top yndlingsserier! Måske de også falder i din smag?


THE WALKING DEAD

TheWalkingDeadHeadline6Den her serie er der vist delte meninger om i det ganske land. Jeg er en af de personer, der har fulgt med LIGE fra starten. Jeg har en eller anden obskur besættelse med zombier, og hvis du mangler nogle survival-zombie-tips, så er jeg din go-to gal! TWD er jeg tilgengæld ikke så god til at se, hvis jeg er helt alene hjemme. Hundene skal jo luftes om aftenen. Når det er mørkt. I haven. Hvor jeg ikke kan se, hvis der er zombier. Og det er der en eller anden dag! Men jeg er også ekstremt god til at leve mig ind i diverse “verdener”, hvorfor jeg nok også har slugt alle de afsnit jeg har kunne af denne serie. Anyhoodles, så er den værd at se, hvis du vil have et afbræk fra lidt mere tøsede serier. Den indeholder både drama, uhygge og romantik. Derudover udvikler serien sig virkelig i takt med karakterudviklingen, og det viser sig i denne post-apokalyptiske verden, at det ikke kun er zombier de overlevende skal frygte. Der lurer også andre, måske endda mere uhyggelige og hvert fald mere utilregnelige, farer i denne serie!


TWO BROKE GIRLS

img-allshows-2-broke-girlsLige fra den ene yderlighed til den anden. Denne serie handler om de to unge kvinder Max og Caroline. Som titlen så fint antyder, så er de rimelige broke. De mødes under nogle ret uforudsete omstændigheder idet forhenværende meget rige Caroline netop mister alle sine penge, og må leve i Max’s lejlighed og arbejde sammen med Max som servitrice på en lidt semiussel café drevet af den lille kineser mand Hang . Denne serie er, not kidding you, essensen af min humor. Den er fyldt med sarkasme og ironi, og jeg elsker det. Det umage par arbejder i caféen, men prøver samtidig at få virksomheden Max’s Cupcakes op at køre. Serien er ret overdrevet og slet ikke virkelighedsnær. Men jeg kan slet ikke få nok, og den er perfekt til at glemme ens egen verden indimellem, som det nu er nødvendigt. Hvert afsnit varer også kun omkring 21 minutter, så der er altid tid til at glemme et ind. Se den, hvis du er ironisk, sarkastisk og er en fattigrøv som Max og Caroline (og mig!).


 

DESPERATE HOUSEWIFES

desperate-housewivesJeg ved, at der helt sikkert at mange, der synes at denne serie er aaalt for meget og virkelig dum. Og det er den også. Den er vor tids Horton Sagaen. Og jeg sluger hvert afsnit råt. Forvirret og distræte Susan, perfekte Bree, smukke og altid højhælebærende Gabrielle og hænderne-fulde Lynette. Jeg elsker dem alle. Serien indeholder kompliceret kærlighed (så kompliceret det nu kan blive i en hausfrau serie), mordgåder, venskab og bare ren og skær slå-hjernen-fra-underholdning. Jeg tænker ikke så meget når denne serie kører. Jeg underholdes bare. Og den slags serier skal der jo også være plads til. Jeg synes nu også også, at karaktererne udvikler sig undervejs i denne serie, og det er sådan noget, der får mig til at blive ved med at se en serie. Når det ikke bare er den samme pløre, der køres rundt i. Serien handler kort om beboerne på gaden Wisteria Lane, der er et virkelig overdrevet billede på en typisk amerikansk gade i en typisk amerikansk forstad. Nok som vi alle sammen forestiller os det fra amerikanske film.


GAME OF THRONES

GAME-OF-THRONESJeg var virkelig lang tid om at begynde på at se denne serie. Vi herhjemme var ret overbevidste om, at det var overdrivelse og hype når alle omkring os skamroste denne serie. Men hold nu kæft de havde ret! Shame on us! Serien er pisse god, og vi sidder næsten på sofakanten når vi ser den herhjemme. Det er den slags serie, hvor den ene part IKKE, læs IKKE, må se et afsnit uden den anden. Det er også den slags serie, hvor vi liiige skal se ét afsnit til. Og ét afsnit til. Og så lige det sidste afsnit. For den er SÅ god. Scenen er sat i Kongeriet Westeros omkring middelalderen (eller hvad der skal forestille det), hvor forskellige klaner af familier kæmper om kongetronen. Og det er virkelig noget af en kamp! Alle er hensynsløse og gør alting for egen vindings skyld. Serien omhandler for meste delen familien Stark, og dennes (ikke altid fantastiske) forhold til kongefamilien.  Der er både drama, (nådesløse) mord og drager! Derudover er kostumerne fantatiske, scenografien (hvis man kan tale om det i serier) er SÅ fantastisk, karaktererne undergår både udvikling og sommetider døden. That’s life. Or not. Der er ret mange forskellige plots i gang på samme tid, og lidt skal jeg holde tungen i munden for at følge med. Det sker dog helt automatisk, fordi serien virkelig holder mig fast til skærmen. Jeg kan slet ikke vente med, at der snart kommer nye afsnit! Kom nuuuuuu!


Det var altså, hvad jeg havde at byde på af serieanbefalinger. Jeg håber, at det var noget du kunne bruge. Især her op til weekenden! Dette indlæg er ret meget planlagt, da jeg har fødselsdag i dag! Wup wup til’øk’ til mig! Så jeg håber at vejret er til en tur i zoologisk have med min mand i den ene hånd og en kaffe i den anden.

4 replies
 1. Louise
  Louise says:

  Er så fucking enig, når det gælder GOT. Og jeg fulgte bestemt også med i TWD, men jeg nåede et punkt i sidste sæson, hvor den blev for ensformigt og lidt ‘kedelig’? Men har hørt den bliver bedre igen.. Måske jeg skulle kaste mig ud i det igen? 😀

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Haha ja GOT var jeg lang tid om at komme i gang med!
   Havde det også sådan på et tidspunkt med TWD, men hold ud – hvilken sæson er du nået til? For det er hvert fald godt der hvor jeg er 😉

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *