ROM PÅ TRE DAGE – her boede vi, og det skal du også!

Indlægget indeholder affiliatelink

Det er efterhånden nogle måneder siden vi var i Rom Casper og jeg. Faktisk var det sidst i marts. Vi var afsted i forbindelse med en ferie sammen med Caspers familie. Hans forældre fejrede sølvbryllup ved at invitere den nærmeste familie på krydstogt i Middelhavet. Rimelig god måde at fejre 25 års kærlighed på må jeg indrømme. Hvis vi herhjemme en dag skal giftes, kunne jeg godt finde på at overtale Casper til et lignende stunt.

Jeg elsker ideen om at fejre kærligheden med de mennesker i ens liv, der betyder mest. Jeg har aldrig været en “suppe, steg, is” pige, og jeg er ikke alt for god til de der store familiefester. Jeg ved godt, det kan gøres meget anderledes end buffet og en musiker, der sidder henne i hjørnet og klimprer på sit medbragte keyboard, men jeg finder ofte, at sådan et arrangement kan være lidt anstrengt. Måske er det bare mig?

Anyways. I forlængelse af krydstogtet valgte Casper og jeg at bruge tre dage sammen i Rom efterfølgende. Krydstogtskibet sejlede i Middelhavet, og endte en times kørsel fra Rom, hvilket gjorde det oplagt at spendere lidt tid i byen.

Ingen af os havde nogensinde været i Rom, og selvom det ikke var en by, jeg følte mig super tiltrukket af at måtte opleve, så ville Casper virkelig gerne se byen. Han er absolut fascineret af byens historie og smukke bygninger heraf.

IMG_9502

Jeg selv var en anelse skeptisk mht. historiedelen. Jovist jeg synes da, det var ganske interessant med Colosseum und alles hah. Men mere end en trækken på smilebåndet fik jeg altså ikke ved tanken om gamle bygninger, historier om gladiatorer og støv. Ærlig talt fattede jeg ikke helt hypen omkring Rom.

Indtil jeg selv stod i byen og oplevede historien på egen krop. Rom er en fantastisk by, og jeg er SÅ glad for, Casper på det nærmste overtalte mig til at tilbringe nogle dage i byen med det historiske islæt.

IMG_9513Efter vores rejse har jeg virkelig bemærket, hvor mange, der rejser til Rom! Det er helt sikkert fordi, jeg selv har været i byen nu, og min opmærksomhed er rettet dertil, at jeg registrerer valfarten til byen. Forinden mit eget ophold opfattede jeg ikke byen som et eftertragtet rejsemål, men det indtryk har jeg fået efterfølgende.

Med rette. For Rom er virkelig en enestående by. Jeg har været i andre storbyer.  Barcelona to gange, London, New York, Marsailles. Alle skønne steder! Alligevel står Rom stærkt i min hukommelse som en by jeg hellere end gerne vil vende tilbage til.

Fordi jeg bemærker en vis opmærksomhed rettet mod Rom, vil jeg over nogle indlæg, dele mine erfaringer med byen. Noget af det jeg elsker meget ved andre blogge er netop rejseindlæg, og jeg fatter ikke, at jeg ikke er kommet i omdrejninger med disse noget før! I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om, hvor vi boede henne i byen.

Besøg Rom rejsetips hotel i rom overnatning Odensebloggers odense blogger fra jeanette hardis travel 14060091_10153828789670920_742117107_o^^ Et niveau af tagterrassen på vores B&B

Forinden vores krydstogt kiggede vi selvsagt efter overnatning i Rom. Der er mange (!) steder at bo i Rom. Byen har mange turister pga. dens historie, og det kan altså svare sig at lave lidt research, hvad angår opholdets geografiske placering.

Vi bookkede hotel igennem Hotels.com, og den side er virkelig værd at kigge på, hvis du leder efter hoteller i storbyerne. Vores prioritering var både pris og beliggenhed. Vi vidste, at vi ikke ville tilbringe særlig mange timer på selve hotellet, så standarden var ikke noget vi havde som en høj prioritet.

Vi var virkelig heldige i vores søgning da vi faldt over en B&B, der hedder ‘Made in Rome’. Jeg havde aldrig tidligere stiftet bekendtskab med B&B-oplevelsen, men havde selvfølgelig hørt mangt og meget. Derfor var jeg lidt skeptisk over vores booking af tre nætter på dette B&B, for jeg har hørt både gode, men også ret uheldige ting omkring denne form for overnatningsmulighed.

Mine bekymringer blev dog virkelig gjort til skamme. Prisen var sat ned fra ca. 14.000 kr for tre nætter til ca. 1400 kr. I kan nok forstå vores begejstring da vi kunne booke tre overnatninger i Rom for lige knapt 1500 kr. Med i prisen var også fri wifi (vigtigt!) og continental morgenmad. Altså morgenmad som vi kender den fra internationale standarder.

Inden afrejse kunne vi lokalisere Made in Rome, der lå meget centralt. Ud fra billederne på Hotels.com havde det også en smuk tagterrasse, og jeg var meget spændt på at se, hvordan det hele så ud i virkeligheden.

Vi ankom til Roms banegård, Terminumus, mandag middag og kunne gå fra banegården til vores B&B. Der var ca. 2 km, og det klarede vi altså snildt – også med to kufferter. På vejen slog vi et smut forbi et pizzaria. Der ligger på hvert gadehjørne, og er alle steder virkelig gode til at lave pizza! Sjovt nok…

14045330_10153828789635920_785383131_o^^ Haps! Lækker pizza på vej til B&B

Selve indgangen til det B&B vi skulle bo på var til gengæld en anelse mere udfordrende. Vi gik lidt i cirkler, men endte til sidst med at finde en meget anonymtudseende dør, hvor vi fik fat på vores udlejer i dørtelefonen. Men det gik der nok 10 minutter med, hvor vi praktisk taget stod foran døren under hele seancen…

Da vi endelig kom ind blev vi dog ikke skuffede. Selve entreen bestod, selvsagt, af det smukkeste marmor, og selvom bygningen helt klart var af ældre dato, var den simpelthen så smuk, at det slet ikke gjorde noget. Vi kunne tage en oldnordisk elevator op til fjerde sal, hvor vi havde residens.

Her blev vi taget imod af Max. Max var udlejeren, og vi blev mildest talt en anelse overrasket. Jeg ved ikke, hvad vi havde forestillet os. Måske en romersk soldat. I don’t know. I hvert fald stod foran os, en ung mand med det største fuldskæg. En vaskeægte hipster faktisk.

Udover det store skæg og den ternede skovmandsskjorte, var han også iført det største smil og han udbrød straks ”Ciao!”, da han så os.

14045050_10153828789645920_471248231_o^^ En del af tagterrassen på 4. sal

Max var den bedste vært vi overhovedet kunne få. Han brugte den første halve time på at undskylde at værelsets endnu ikke var klart til os. Hvilket i grunden slet ikke var hans problem, for vi var kommer et par timer tidligere end beregnet. Dernæst viste han os rundt på etagen, og udover at have et stort og lækkert køkken med fri afbenyttelse af deres lækre kaffemaskine, så bød den øverste etage også på en gudesmuk tagterrasse!

Etagen bestod af fire værelser (vist nok), hvor vores var det eneste med et delebadeværelse. Dette var dog intet problem. Det betød rent praktisk, at badeværelset lå placeret på gangen, men dette har helt sikkert også påvirket den lave pris. Selve vores værelse var ganske spartansk indrettet. Det bestod af en stor dobbeltseng, et indbygget tøjskab, et bord med et mindre TV stående på samt en skammel. Der var, hvad der skulle være, men heller ikke mere. Til gengæld kunne vi stikke hovedet ud af vinduet og se direkte på Colosseum.

14060235_10153828789650920_230722591_o^^ Udsigtet fra tagterrassen i retning mod Colosseum 

Terrassen – der helt sikkert var et kæmpe trækplaster til denne B&B –  var opdelt i flere niveauer, og var indrettet SÅ smukt, at vi tilbragte hver eneste aften deroppe. Vi indtog også vores morgenmad de næste to dage deroppe, og med hvilket udsigt.

14074459_10153828789680920_1773623646_o

Alt imens vi sluprede kaffe og spiste croissanter, havde vi ikke kun udsigt til den smukke by, men også til Colosseum. Det var SÅ stor en del af hele vores B&B oplevelse, og vi havde slet ikke forventet, at beliggenheden var så god! Vi boede ca. fem minutters gang fra den centrale hovedgade, men havde det ikke være for Max, så havde vi nok ikke fundet det. Han hev nemlig et vaskeægte turistkort frem og satte kryds ved alle de gode spisesteder, historiske must-see og shoppeområderne. Vi fortalte, at vi havde et SU-budget (så godt som man nu kan forklare det til en italiener), og han guidede hos til mange, økonomisk overkommelige spisesteder. Han fortalte om området, og berettede, at det var et af de mest sikre området i Rom. Samtidig fortalte han om nogle områder, vi ikke skulle begive os på nattevandring i. Max var simpelthen uvurderlig for vores tur. Det at vi kun havde tre dage i byen betød, at tiden var ret knap, men i løbet af det første halvanden døgn, havde vi faktisk nået at set alt, der er mindeværdigt at se i Rom.

Men alle de steder, der er værd at besøge vil jeg komme ind på i et senere indlæg. Lige nu vil jeg til gengæld give min varmeste anbefaling til Made in Rome B&B. Vi var RET heldige med prisen, og ærlig talt var vi lidt bange for at blive snøret netop pga. prisen. Men det er altså åbenbart bedre at få lejet værelserne ud meget billigt end, at de står tomme. Så skal du afsted til Rom kan mulighed for overnatningen snildt være en B&B.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *