POSTKORT: TYRKIET SIDE – SPASSER PASSER

Tyrkiet poolen
Vi sidder nu i lejligheden på vores 2. hele dag i Tyrkiet. Vi ankom torsdag omkring kl. 14 ved hotellet, og vi var SÅ trætte! Vi skulle afsted natten til torsdag kl. 2.26 (!!) med toget. Og det nåede vi med kun ET minut! Tror lige, at der var stress på! Jeg havde nået at sove cirka halvanden time, mens Casper havde holdt sig vågen hele aftenen indtil vi skulle afsted. I toget var det umuligt at sove. Derefter skulle vi vente i 40 minutter på en bus i Vejle videre til Billund. Da vi endelig kom med flyet var det næsten umuligt at kunne sove der. Vi sad imellem flere forskellige børnefamilier, og der var godt gang i den. Udover larm, hvor jeg var i tvivl om hvorvidt børnene pludrede og legede eller blev slået, så lugtede der simpelthen konstant af en fyldt lorteble. Ad. Tror at jeg fik sammenlagt en times søvn i flyveren.

Men det var den besværlige og ubekvemme rejse værd! For hold nu op et hotel! Jeg har aldrig oplevet lignende og vi har virkelig været heldige med denne afbudsrejse! Fordi vi kunne tage afsted med så kort varsel, er rejsen indenfor vores SU-budget, men hold nu magle! Det her er SÅ lækkert! Vi vidste ikke hvilken slags lejlighed vi ville få, (det var en del af den billige deal), men vi har fået én af de største slags, der findes! Det er, for mig, helt fantastisk, at der f.eks. er køleskab i lejligheden! Og friske blomster i hvert værelse haha! Første dag faldt vi begge i søvn omkring kl. 19.30 og sov ca. 11. timer! BUM – det var der åbenbart brug for.

I går brugte vi halvdelen af dagen på at sole ved poolen, og resten på at gå ca. 10 km ind til den store havn ved byen Side. For to år tilbage var vi netop på ferie i Side, så vi kender lidt til området her. Dengang var det dog på et hotel af betydelig (!!!) mindre størrelse og kvalitet. Denne gang er alt top-luksus og kæmpe stort. Morgenmadsbuffeten var jeg f.eks. ret spændt på, for sidst var det virkelig ikke andet en nogle kogte æg og vandmeloner. Morgenmaden her en en sultan værdig og maverne bliver godt bulne i det efter flere ture op til buffeten. Vi bor denne gang i  Evrenseki, der er en lille slags forstad til byen Side.
I Side findes der de sædvanlige boder med alskens dingel daller lige fra oplukkere skåret ud i træ så de ligner tissemænd til de typiske “Gucci” tasker og sko. Sælgerne er lige nu knapt så agressive som de var i august sidst da vi var afsted, men de er stadig irriterende påtrængende, og har ingen intimsfære what so ever når det kommer til at sælge dig noget. Indtil nu har det dog været et rungende NEJ TAK herfra. Især fordi de konstant taler tysk til os. Som om vi ligner tyskere. Pff.Tyrkiet på tur

I går var også dagen, hvor jeg gik i panik. Som i, jeg splittede hele lejligheden ad i gråd. For jeg havde mistet mit dankort. Jeg har kun brugt det én eneste gang, da jeg skulle hæve penge – de bruger kun kontanter i butikkerne hernede – og jeg havde efter mange timer uden søvn, forvirring over fremmed hæveautomat og rejsen, formentlig glemt kortet i automaten om torsdagen. Men jeg opdagede det altså først i går. Da jeg åbnede min pung og det var væk. Situationen blev ikke bedre af, at jeg havde glemt min pinkode til min tlf, så jeg ikke umiddelbart kunne ringe og få mit kort spærret. Først måtte Casper berolige mig nok til, at jeg kunne få fat i pinkoden via mit login til mobilabonnement. Da jeg endelig fik åbnet min mobil for udenlandstelefoni, (for jeg er ikke så fiks og forudseende, at jeg selvfølgelig havde gjort det hjemmefra), væltede det ind med sms’er fra banken om, at der var hævet penge på kontoen. Og der stod nu slet ikke det som der skulle stå på kontoen! Crap! Jeg gik helt i panik, og forestillede mig allerede en uges ferie foran os, hvor jeg måtte overbevise banken om, at jeg altså ikke selv på én dag havde brugt flere tusinde kroner!

Men, men men. I mit panikanfald havde jeg taget fejl af sms’erne. Og set på en gammel sms fra banken. Det gik op for mig efter, jeg havde talt med beroligende Henrik fra banken, (som jeg vist nok havde et mindre hissifit overfor – undskyld Henrik!), der forsikrede mig, at der ingen penge var hævet udover dem jeg selv havde hævet. Og som straks bestilte et nyt kort til mig. Tak Henrik!

All is well that ends well, og således endte dagen i går med rosé på vores altan med udsigt til havets store brusende bølger. I dag er dagen blevet brugt på præcis det som ferien var planlagt til – total og overdådig afslapning ved poolen! Den tan kommer jo ikke af sig selv vel?! (Bruger btw solcreme en masse, for er så pisse bange for hud/modermærkekræft at min tan er dyrt købt med masser faktor 30+).

Jeg kan lidt se, at vejret i DK faktisk også er rigtig fint. Pis! Havde ellers håbet på tsunami og orkan nu vi er afsted på ferie hæh! Man gider jo ikke rejse fra godt vejr! Og det danske forår er nu noget ganske særligt! Nu vil jeg igen lægge min computer fra mig, og nyde udsigten herfra min plads. Jeg kan både se rødvin og Casper herfra, så den er ret god den udsigt. Så længe jeg har min spasser passer med mig, så er alt godt! God weekend derhjemme!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *