OPSKRIFTEN PÅ DEN NEMMESTE ICED MATCHA LATTE!

Matchate iste matcha pulver jeanette hardis odensebloggers odense blogger lets blog some shit

Der er gået lidt hype omkring det nye sort indenfor sunde fødevare. Eller skal jeg kaldet det, det nye ‘grønne’? 

Det er selvfølgelig Matcha tepulver jeg snakker om. Det MEGET grønne pulver, der eftersigende skulle have en stor bunke sundhedsfordele! Det er i sagens kerne knuste teblade. Det er altså selve tebladene vi drikker, når det grønne pulver indtages. Det, at vi drikker selve tebladene, og ikke kun udtrækket af dem, skulle være årsag til de mange sunde fordele.

Der er langt flere antioxidanter i Matchate end i almindelig te. Èn kop matchate skulle eftersigende være svarende til TI kopper almindelig grøn te! Der er altså virkelig noget at hente på det område. Uden du skal kigge efter det lille hus konstant, som man helt sikkert ville skulle, efter indtaget af ti kopper te.

Derudover indeholder Matchate både koffein og L-Theanine. Koffein kender vi nok alle – det giver en (ofte stærkt eftersøgt og tiltrængt!) opkvikkende virkning. ET gram Matchate indeholder ca. 35mg koffein. Det svarer nogenlunde overens med én almindelig kop kaffe. Man kan altså sagtens få sit koffeinfix igennem Matchate, da men som regel anvender mere end et gram pulver til en kop.

Samtidig indeholder teen stoffet L-Theanine. Dette er en aminosyre, der naturligt findes i alt slags grøn te. Det medvirker en beroligende effekt, og gør at man kan koncentrere sig bedre. Sammen med koffeinen skulle det gerne bevirke, at man ikke får den typiske sitren i kroppen pga. koffein.

Man får altså en slags koncentreret energi via Matchate. Derfor gav det selvfølelig mening for mig at afprøve dette!

Den første gang jeg smagte Matchate var på caféen ‘Den Lille Smalle‘. Det var en virkelig special oplevelse, og ærligt talt, så syntes jeg det smagte af kogte ærter. Det blev et NEJ TAK i fremtiden til den grønne te.

Men som tiden gik, og jeg spottede den grønne væske flere og flere steder, tænkte jeg, at jeg hellere måtte give det endnu en chance. Jeg har læst et sted (sikkert på en obskur internetside), at vores smagsløg skal vænne sig til nye smage. Ofte kan vi slet ikke li’ nye fødevare første gang vi smager dem. Jeg er generelt ikke kræsen, og teen måtte derfor have en chance til. Især nu jeg forstod, det skulle være så sundt.

Som besluttet, som gjort og jeg anskaffede mig en pose med det grønne mirakelpulver. Jeg vil sgu også være med på sundhedstrenden, hah!

Men efter mit første forsøg med det ret markant smagende pulver, turde jeg ikke kaste mig ud i en standard kop te. Derfor lavede jeg altså en iste, og den faldt i langt bedre jord. Jeg synes stadig det har en smag af kogte ærter. Og det er ikke en smag jeg bryder mig synderligt om. Jeg vil nu alligevel give det et par forsøg mere i fremtiden. Det skulle jo være så sundt…

IMG_2777

IMG_2782

Opskriften på en super nem kop iste lavet på Matchapulver er såre simpel:

  • Du følger anvisningen på det Matchate du har anskaffet dig mht. hvor meget du skal bruge til én kop. Jeg brugte ca. 1/2 teske til én kop te.
  • Fyld en shaker halvt med isterninger, dit Matchatepulver og en halv kop vand.
  • Ryst det godt og grundigt, så pulveret bliver opløst i vandet.
  • Hæld Matchateen i en kop.
  • Skum en halv kop mælk og hæld til slut denne i din kop med Matchate

Så har du en Matcha iste ♥ Jeg synes det er en rigtig fin måde at lave en kop te på, og især her om sommeren er isteen et ret fint alternativ til de varme udgaver af drikken.

Har I prøvet Matchapulver? – Hvad synes I?

IMG_2789

IMG_2790

IMG_2846

4 replies

Trackbacks & Pingbacks

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to Jeanette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *