Mit mest spillede musik 2018

Så kom listen sgu for mest afspillede musik 2018 fra Spotify. Den har jeg været lidt spændt på at lytte til. Jeg venter stadig i spænding på, hvor mange minutter, jeg har brugt på Spotify i år. (Edit: den liste fandt jeg kort tid efter – 34.401 minutter, hvilket sulens er mindre end sidste år). For jeg hører meget musik. Som i – overdrevent meget musik. Det sjove er også, at alt det musik jeg ofte, i hvert fald 95% af det, er noget jeg selv vælger at sætte på. Glem alt om flowmusik aka. radio – jeg vil selv vælge hvad og hvornår jeg hører min musik.

Jeg har desværre ikke en liste fra Tidal, for den tjeneste bruger jeg også til min musikstreamning. Men jeg ved egentlig godt, hvad der vil være toppen af poppen der. Beyonce, Jay-Z, Lana Del Ray og en masse rap. For det er, hvad jeg har lyttet til på Tidal. Mest fordi Beyonce og hendes kære hubby ejer Tidal og har meget af deres musik der, som ikke ligger på Spotify. Bl.a. Lemonade og deres fælles album Everything is Love. Nu har jeg selv købt Lemonade på vinyl, så jeg kan lytte til det derhjemme for fuld skrald, men det er lidt effent, at det ikke ligger på Spotify. Anywaaays.

Min liste er også ret influeret af melankoli, hvor Fever Ray med “If I had a Heart” lægger ud som mit mest afspillede nummer i 2018. Karin Dreijer, som hun i almindelig tale hedder, er den ene halvdel af The Knife som du måske kender. Jeg er en total sucker for den slags musik – dunkelt, elektronisk, lidt atmosfærisk. Med dybe, melankolske, kærlighedsfulde, men skarpe tekster. Jeg kunne blive ved med at snakke om den slags musik! (Og musik generelt ergo dette indlæg, hah!). Jeg har hendes album “Plunge” på vinyl, men mangler stadig hendes første album “Fever Ray”, hvor mit mest afspillede nummer er på.

Nå men så har jeg også ret meget dansk rap som Benal, Suspekt, Orgi-E, Gilli, Malk de Koijn og dansk pop som The Minds of 99, Clara Sofie, Thøger Dixgaard, Moses:Andreas og Phlake.

Det kommer virkelig bag på mig, at den mest afspillede artist er Benal! Den havde jeg virkelig ikke set komme. Jeg tror måske, at jeg lyttede rigtig meget til Benal i starten af året, og den derfor har fået lov til at fylde så meget på min liste.

Men der er vist ALT godt blandet fra musikposen. En veninde fortalte mig i sommers, at min musiksmag er meget eklektisk. Hvilket jeg blev virkelig glad for. For indtil da havde jeg mest følt, at min musiksmag var rodet, forvirrende og messy. Men den er sgu eklektisk. Den indeholder mange facetter og følelser – præcis lige som jeg selv.

Den ene dag hører jeg vildt meget rap den næste dag vildt meget elektronisk. Og sådan er jeg nok bare – jeg er omskiftelig i min musiksmag alt efter humør. Jeg hører det musik, som jeg føler for i øjeblikket og bruger musikken som udtryksform. Jeg sætter ikke musik på for nødvendigvis at komme i et bestemt humør – altså – det gør jeg også. Men i størstedelen af tilfældene sætter jeg musik på, fordi jeg har en følelse, jeg gerne vil have understøttet. Det er sgu helt ærgerligt, at jeg ikke selv laver musik hah! Men det kommer jeg formentlig aldrig til. Jeg fatter ikke en node, om det så gjaldt mit liv. Jeg fatter heldigvis at arbejde med musikken!

Jeg deler selvfølgelig lige min playliste herinde – og du skal være mere end velkommen til at trykke “follow” på Spotify. Måske du selv opdager noget ny musik og udvider din musiske profil. Det er noget, jeg selv bruger meget tid på – at lytte til ny musik og gøre min musikprofil større og større.

Hvad lytter du til af musik? Det kunne være fedt at få nogle musikanbefalinger min retning.

 

2 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Jeg har kun fået adgang til playlisten over mine mest spillede sange – alt det andet kan jeg ikke finde endnu. Men mit mest spillede nummer er – suprise suprise Benal med Nu Her. Mine kolleger grinede ret meget over, at jeg reagerede som en der var stolt over sin egen musiksmag, da jeg fejrede min top tre i morges. Men det er vel for pokker ikke for sjov, listen ser ud som den gør. Jeg har jo været pjattet med de her numre hele året, hah!

  Knus

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Har du Premium? De laver nemlig sådan en “wrapped”-version til de abonnementer.
   Dét nummer er altså også godt, så det kan jeg sagtens forstå! Jeg har også hørt ret meget Benal i år, kan jeg se på min liste.

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *