Jeanette Hardis Odense Keep Cup fynske influencers blogindlæg

Mere bæredygtig kaffe på farten (min nye KeepCup

Jeg luftede i forrige uge mit nyeste køb på kaffekopsfronten, nemlig en ny KeepCup til samlingen. Jeg har i forvejen én, som jeg købte for nogle år siden. Jeg købte faktisk to dengang, men jeg mistede desværre den ene under et praktikophold i Aarhus, hvor jeg glemte den min sidste dag! Dååh, der var jeg ret træt af mig selv.

Tag din KeepCup med til din lokale barista

Især fordi det var en af de store størrelser, og jeg havde bestilt den i helt sort. Meget klassisk, meget råt, meget fint. Og så var den væk. Jeg havde glemt den i kantinen, og skrev ellers til min praktikkontakt, om de måske havde fundet den, og om de kunne sende den til mig (mod betaling naturligvis, jeg var virkelig glad for koppen!). Men den var sgu væk. Den var blevet hapset af en anden, formentlig KeepCup-entusiast. Jeg håber, vedkommende er glad for den… I det mindste.

Keep Cup er et genialt koncept, der er startet to caféejere, Jamie og Abigail, i australien for 10 år siden. På caféen brugte de, som alle andre, engangspapkrus til deres to-go-kaffer. De vandt virkelig ind på det tidspunkt, nærmest som en trend, at man gik rundt med et let genkendeligt engangskrus og flashede, hvilken hypet kaffebar, man nu havde købt sin (dyre) kaffe fra.

Men Jamie og Abigail, (yes jeg er på fornavn med dem), mente, at der måtte være en mere bæredygtig måde at få sit mobile kaffefix på i stedet for engangskopperne. Så de lavede Keep Cups. Kopperne er lavet af plastik og glas, og finten ved dem er, at de bliver lavet i en størrelse, så de passer med størrelsen på engangskopperne, caféerne normalt serverer deres to-go-kaffe i.

Derfor kan du tage din KeepCup med ned til din lokale barista, og få lavet din kaffe i din KeepCup og tage med på farten #smart. På den måde sparer du hver eneste gang en engangskop.

Personlig KeepCup eller Star Wars

Grunden til, at jeg overhovedet har købt en ny KeepCup er, at jeg ville bestille en til Nicolai i fødselsdagsgave. De har nemlig lavet en linje med Star Wars, og hvis Nicolai kunne, var alle de ting han ejede brandet med Star Wars. Han fik denne fine Keep Cup.

Min første KeepCup er også stadig i brug, men der er kommet nogle ret fine upgrades siden min første bestilling. Der er bl.a. blevet lavet en tættere lukning ved låget, der betyder, at koppen er lidt mere tæt. Men det er ikke en termokop, og du kan ikke vende den på hovedet og forvente, at din kaffe bliver i koppen! Selvom den er mere bastant end et papkrus, så fungerer den stadig som en “engangskop”, bare med et låg på.

Du kan selv vælge materiale og farverne på koppen, hvilket gør, at du kan få din helt egen personlige KeepCup. Jeg bestilte en kop i glas med et korkbånd omkring, et mørkeblåt låg og en lyserød “lukker” til låget. Jeg er så glad for den nye kop, og bruger den faktisk herhjemme hele tiden nu i stedet for vores porcelænskopper.

Kopperne koster mellem 150kr til flere hundrede kroner. Alt efter hvilken model, materiale og størrelse du vælger. Jeg har kun bestilt kopper fra KeepCups hjemmeside, men du kan også finde dem online på danske hjemmesider. Der kan du bare ikke selv vælge designet på koppen.

Hvilket nogle gange selvfølgelig kan være meget rart. At du bare kan vælge en kop. Men det kan du faktisk også hos på KeepCups hjemmeside. Jeg er sikker på, at kopperne fra andre hjemmesider (og vist nok også Amazon) og ligeså fine, men jeg valgte at bestille direkte fra KeepCups egen hjemmeside, fordi jeg skulle bestille koppen fra deres Star Wars linje, og jeg kunne ikke finde den andre steder (i hvert fald ikke med levering inden Nicolais fødselsdag).

En mere bæredygtig måde at få sit mobile kaffefix på. Og en noget mere personlig måde også. Nu skal jeg bare huske at have min KeepCup med mig rundt!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *