London Baby!

Hjemme fra en fantastisk (første) tur til London! Skal klart tilbage til den pulserende, spændende, travle, smukke og romantiske by. Romantikken var endda i højsæde, idet jeg var afsted sammen med Hr. Skægabe. Vi gik (laaaaaange) ture, tog undergrunden tusind gange og spiste streetfood, fish & chips og drak selvfølgelig pints. Vi var så heldige, at ved siden af vores hotel lå den fineste mest autentiske pub. Her drak jeg både guinness, en lokal ale og en lokal cider brygget på æbler. Vi havde forinden turen anskaffet os Politikens “Turen går til” London, og den var _guld_ værd! Vi kunne slå næsten alt op i den, og da vi først fik fat på et mega turistet kort var det ingen sag lidt mindre udfordrende at finde rundt. Skægaben har været i London en håndfuld gange, så det var vist også mere mig der havde brug for at have overblik. En række anbefalinger følger efter disse billeder fra vores tur. Vi var afsted i tre dage og programmet blev derfor presset, men hyggeligt.

Image//Yoghurt is med oreos, jordbær, påskeæg og vingummibamser // Tower Brigde // Maaaje lyserød limousine//

 

Image//London street view //

Image//Guinness // Starbucks (for 4. gang) // Tur med dobbeltdækkerbus // London street view//

Image//Smukke skyer på vej til London//Image

//Fantastiske smukke London//

Bygninger og arkitektur var et af mine personlige højdepunkter. Jeg havde desuden også set frem til diverse gastronomiske oplevelser, shopping (!) og et par museer. Derfor kommer her _mine_ råd til must see i London. Igen skal det med i beregningen at vi kun var afsted tre dage. Men på de tre dage synes jeg nu virkelig at vi fik set meget!

*Se for guds skyld ting som Tower Brigde, Millennium Bridge, Big Ben, Westminster Palace, London Eye & selvfølgelig Buckingham Palace. Alle disse “seværdigheder” skal man se.

*Piccadilly Circus er lidt a’la Times Square i NY – masser neonskilte og mennesker. Ikke fordi jeg faldt bagover af ren begejstring, men det var det nu rigtig fint at se.

*Tate Modern er et museum der udstiller kunst. Her så vi bl.a. Picasso, as in Pablo, og Matisse. Derudover var der en fantastik museums shop med de smukkeste, sjoveste og mest inspirerende bøger. Ja altså, et museum er ikke mere værd end dets shop! Tate Modern ligger lige ved Millennium Bridge, det er gratis at komme ind til de “almindelige” udstillinger og det er klart besøget værd.

*Camden Lock Market. Gør dig selv den tjeneste, hvis du tager undergrunden derud, at stå af ved Camden Town og gå resten af vejen. det er ikke 500 meter vi taler om, men de butikker der ligger på vejen er både til skræk og underholdning. Vi gik fra området ved Euston, da vi boede der, og til Camden Lock. Vi tog gåturen en lørdag ved ca. 9.30 tiden, og der var næsten ingen mennesker på det tidspunkt. Omkring kl. 12 var der et mylder uden lige og vi fik knebent en plads ved et bord/bænkesæt da vi skulle have vores frokost. Lørdag spiste vi jamaicansk mad fra en af de mange madboder og søndag spiste vi indisk. Halvdelen af markedet af madboder, og man skal endelig ikke holde sig tilbage selvom det er streetfood. Vores frokost lørdag blev både indtaget ved siden af mennesker i jakkesæt og pæne kjoler, andre turister og lokale. Hele stemningen er klart et besøg værd, og vi fik da heller ikke nok lørdag, men vendte tilbage søndag. Vi spiste endda “dessert” både lørdag og søndag derude. Lørdag en frugtstang bestående af banan og jordbær overhældt med hvid, mørk og lys chokolade, skumfiduser og nødder. Mums! Søndag fik vi crepes med nutella, nødder og jordbær. Delish! Anyhoodles – markedet skal ifølge min mening besøges når man er i London.

*British Museum og Natural History Museum. Jeg tror at vi var ret uheldige. Vi besøgte begge museer påskesøndag og på Natural History Museum stod vi i kø i nok 50 min. I silende regn. I strømpebukser og sandaler. Eller jeg havde strømpebukser og sandaler på. Skægaben havde Nike free. Så ikke fordi han slap for sjask i tæerne. Da vi endelig kom ind, var det dog det hele værd. Masser spændende udstillinger både på British Museum, (hvor der ikke var kø), og Natural History Museum. Selv hvis man ikke er museums interesseret er de at par timer værd. Tag tuben til en af flere stationer tæt på.

*Primark. NU kommer vi til noget af de rigtig sjove. Primark besøgte vi både fredag og lørdag. Begge gange kom jeg af med pund. Men det er så biiilligt. Ligesom H&M. Bare. Billigere. Større. Billigere.

*Butikker som Zara, & Other stories, Nike, h&m etc. er også besøg værd, men forvent ikke at tingene er væsentligt billigere. Cuz they’re not. Men der er større udvalg, og ærgrer mig i dag stadig over nogle ting der ikke nåede med hjem. Ak ja. De materielle ulykker.

*Soho og China town. Ligger lige op ad hinanden og vi gik igennem fredag og lørdag aften. Det var de lange gåture værd! Masser sjove, smukke, spændende mærkelige mennesker. Masser sjove butikker og restauranter. Vi spiste kinesisk lørdag aften til rimelige penge og udmærket mad.

Derudover er jeg sikker på at der er tusind andre steder at skulle se i London, men på vores tre dage blev det til ca. dette. Plus en masse små butikker og spisesteder vi fandt undervejs. Fik bl.a. prøvet Frozen Yoghurt i en lille butik lige ved China Town. Ting man bestemt, ifølge min mening, skal i London er at spise Fish & Chips og drikke masser øl.

Nu blev det et laaangt indlæg om sikkert ingenting, så hvis du er nået hertil vil jeg gratulere! Og håbe at du enten selv har været eller skal til London. Jeg ved i hvert fald at jeg helt bestemt skal afsted igen på et tidspunkt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *