KONKURRENCE // VIND EN KALENDER FRA PETIT A PETIT

IMG_7454

YAY! Så er det konkurrencetid igen!

Her i januar handler det  – såfremt det er gået nogens næse forbi – om sundhed og velvære på bloggen. For mig er velvære mange ting. At jeg spiser gode og sunde råvarer, dyrker motion og får bevæget mig. Plejer mit udseende – negle, hår og hud. Nyder den gode kop kaffe lidt ekstra.

Det handler også om, at få ryddet ud og ryddet op. At få overblik. Også i min hverdag. Det gør jeg bl.a. ved at bruge noget så gammeldags som en analog kalender. Jeg har det seneste år brugt denne her. Den er fra Petit à Petit og jeg købte den på eBay. Den er toppen af kirsebærret for de frankofile – og for dem, som sætter pris på fine vandfarver. Jeg er en sucker for begge ting {min header bevidner den ene}, og jeg bestilte derfor kalenderen igen i år. Jeg kan fornemme rundt omkring i blogland, at den er blevet ganske populær – kalenderen. Jeg har set flere og flere købe den på eBay – som også er blevet et ganske populært handlested og med rette! – og jeg kan godt forstå populariteten. Det ér en virkelig fin kalender – og der er noget lidt særligt ved at have en analog kalender.

Det minder mig om dengang jeg brugte Mayland-kalenderen med spiralryg. Heri blev alle lektierne plottet ind, folks fødselsdage {den tjans har Facebook vist overtaget}, aftalerne med veninderne, gymnastisk og diverse. Som jeg husker det, så var aftalerne og de vigtige ting man skulle huske, vist ikke af synderlig overflod. Ej heller lektierne. Måske den kalender mest var for hyggens skyld? Eller for sejhedens. Fordi man var den type, der lige hev kalenderen frem og skulle kontrollere om man nu også “kunne ses” næste tirsdag. Det var lidt voksent sådan at have og dyrke en kalender. Man blev lidt kontordame agtigt – og det tror jeg, jeg syntes var ret sejt dengang. Men de ting, der blev nedfældet i kalenderen var måske mere for syns skyld end af praktiske årsager. Jeg mindes i hvert fald ikke at have så mange bolde i luften dengang, at jeg ikke kunne huske dem i hovedet.

I dag bliver kalendere flittigt brugt – for ellers kan jeg være sikker på, at der ryger en aftale eller tre i svinget. Jeg kan ikke huske fra dag til dag nærmest – da slet ikke fra uge til uge, og spørg du mig, hvad jeg skal i næste måned så må jeg være dig svar skyldig. Jeg er ikke og har heller aldrig været typen, der kan finde ud af at planlægge flere måneder frem i tiden. Måske det er mig, der har et commitment issue?

Jeg kan bare godt lide følelsen af frihed. Pladsen til spontanitet. Få aftaler og events dukker under denne radar. Som vores krydstogtferie sidst i marts. Det ser jeg ligeså meget frem til som en hund sætter pris på frikadellerester fra aftensmaden. Men jeg elsker måske også uvisheden. At alting ikke behøver være så planlagt. I hvert fald ikke så langt ude i fremtiden. Hvis alting er planlagt, kontrolleret og bestemt ned til sidste sekund, så lader det ikke meget plads til overraskelser, til spontanitet. Jeg tænker, at planlæggelse også fordrer til min {over}kontrollerende tendens, og min irrationelle og barnlige skuffelse og vrede når tingene ikke altid går efter mit hoved. Så måske det er meget sundt at dyrke lidt tomme dage i kalenderen.

Hvorfor så have en kalender? – Sidder du sikkert og tænker du? Jow fordi jeg måske gerne stadig vil være sej. Stadig gerne vil hive den frem fra tasken og lige spidse blyanten med tungen inden jeg siger ja til kaffe på tirsdag. Måske fordi jeg bare er fjollet med de fine illustrationer i lige denne kalender. Måske fordi det giver mig en lille og betryggende {omend sikkert falsk} følelse af kontrol og overblik. Det er i hvert fald, hvad jeg bilder mig selv ind.

Og nu kan du også få en lille snert af overblik! Jeg har nemlig købt to kalendere i dette års bestilling og du kan vinde én af disse.
Jeg kunne ikke selv beslutte mig for dette års farve – sidste år blev det den fine lyserøde, som er en sikker vinder og klart kan anbefales – men i år var det lidt sværere. Jeg syntes, at de alle var så fine i deres udtryk.

Den heldige vinder får derfor lov til at vælge imellem de to farver jeg endte med at bestille. Enten i farven bordeaux {som faktisk også er navnet på en by i sydfrankrig}, eller den klassiske og altid sikre sorte {bemærk, at de gyldne prikker sidder på selve plastikomslaget, og at selve kalenderen altså er sort uden prikker}.

Begge kalendere har et valgfrit plastikomslag, og selve kalenderen har et omslag af tekstil. Jeg tog plastikomslaget af min kalender fra sidste år, og tekstilet holdt fint farve, og er faktisk ikke blevet synderligt nusset i løbet af året. Derudover medfølger der to ark klistermærker i forskellige størrelser og mønstre – lige til at dekorere de fine sider med.

IMG_7445 IMG_7449 IMG_7451 IMG_7453 IMG_7456 IMG_7459

SÅDAN ER DU MED I KONKURRENCEN!

For at være med i konkurrencen om én af disse kalendere skal du;

Skrive en kommentar til dette indlæg, hvor du fortæller, hvad det første du vil skrive i kalenderen er, og hvilken farve du kunne tænke dig, hvis du bliver den heldige vinder.

Følge bloggens facebookside lige her – {hvor du faktisk også kan deltage i konkurrencen og have dobbeltchance for at vinde}

Følge med på Instagram lige her – {her har du også mulighed for at deltage i konkurrencen og tredobler altså din chance for at vinde}

Du kan altså deltage både her på bloggen, på Instagram OG på Facebook!

Konkurrencen kører til og med fredag d. 15. januar, hvor jeg kort efter trækker en tilfældig vinder. Vinderen bliver offentligtgjort kort efter både her på bloggen, på Instagram og på Facebook. Held og lykke ♥

IMG_7461 IMG_7464

 

 

9 replies
 1. Mette Eline B. Pedersen
  Mette Eline B. Pedersen says:

  Helt klar den bordeaux! Så kan jeg holde styr på mine speciale planer for resten af perioden inden aflevering og derefter holde styr på aftaler og møder i forbindelse med det job jeg håber at få når jeg har forsvaret speciale 🙂 Endelig er det min tur til at blive færdiguddannet og komme ud i den virkelige verden

  Reply
 2. Kathrine Iversen
  Kathrine Iversen says:

  Nu vil jeg også forsøge mig med en af dine skønne konkurrencer ? Jeg vil skrive ‘FEJRE EN AFSLUTTET KANDIDAT’ som det første. Forhåbentlig omkring d. 20 januar ??

  Reply
 3. Simone
  Simone says:

  Hvor er de fine de to kalendre, hvis jeg er den heldige vinder, vil jeg vælge den sorte 🙂
  Det første jeg altid skriver ind i min kalender er alle fødselsdage, så jeg er sikker på jeg husker dem alle. Derefter kommer alt det andet faste som arbejde og ugentlige aftaler 🙂

  Reply
 4. Stine
  Stine says:

  Jeg ville nok starte med at skrive årets udstillinger for min hund ind i kalenderen – der er SÅ mange, og det kan være svært at huske hvornår de ligger!

  Jeg ville vælge den røde kalender – så blev den ikke så nemt væk for mig! 😀

  Reply
 5. Line Greve
  Line Greve says:

  Den sorte ville passe perfekt til mig ??? det første jeg ville skrive i er dagen hvor jeg bliver udlært butiksassistent med speciale i glas og porcelæn: D. 31 juli 2016. Desuden ville jeg fylde den med alle mine kæres fødselsdage ☺️

  Reply
 6. Lene
  Lene says:

  Årh, den bordeaux ville kunne passe SÅ godt på alle mine aftaler! Det første jeg vil skrive i kalenderen er sommerferien for i år (som ellers har været tæt på at blive dobbeltbooket alt for mange gange allerede..!)

  Reply
 7. Ditte sørensen
  Ditte sørensen says:

  Den sorte med guld prikker er virkelig fin – som mor til to har jeg ikke meget tid til at dyrke mig selv men 2016 har en veninde og jeg valgt og dedikere som året hvor vi skal få dyrket det at være mere kulturelle – sammen – denne kalender kun nemt dedikeret til kun at måtte indeholde kulturelle dates med mig selv, manden eller veninderne

  Reply
 8. Pernille
  Pernille says:

  Det første jeg ville skrive i, hvis jeg vandt, er min og min kærestes 3 års dag i februar 🙂 Dernæst skal det være alle de planer og drømme jeg har angående at udgive en kogebog i år som skal afspejle min blog http://www.glutenfrimagi.dk 😀
  Hvis jeg vinder, så skal det være den bordeaux 🙂

  Reply

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] springer lige direkte fra anekdoter om og konkurrencer af kalendere til mere reflekterende tanker i dette indlæg, hvor jeg tænker over alle de valg vi i dag har, og […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *