Jeg er seriøst en kluddermikkel (og lidt om en biografklub)

Altså faktisk næsten i ordets bogstaveligste forstand. Den Danske Ordbog beskriver ordet som “en person, der kludrer“. Og det er jeg virkelig. I mandags havde jeg også en rigtig mandag. Du ved… Sådan en dag, hvor alting bare er dumt, op ad bakke og pisse irriterende. Og hvor jeg kludrede.

Jeg er typen, der ikke kan have en cross-body taske på og samtidig høre musik i høretelefoner. For uanset hvad jeg gør, og hvor opmærksom jeg er, så for jeg på den ene eller anden måde kludret ledningen ind i taskens strop med det resultat, at mine høretelefoner bliver revet ud af min telefon, der helt sikkert falder ud af min lomme og ned på jorden. I mandags skete beskrevne scene præcis sådan, men thank God skete der ikke noget videre med telefonen. Jeg lavede til gengæld samme nummer da ledningen fra min høretelefoner hang fast i vores havedør senere på dagen. Du ved – ligesom hvis man har en lidt stor t-shirt på, og ærmet hænger fast i et dørhåndtag indenfor? Kender du ikke det? Nej.. ? Det er sikkert kun mig, der er så idiotisk at bedrive at hænge fast i et dørhåndtag.

Mandagen var virkelig op ad bakke, og der skete en hel masse ting på arbejde, der seriøst til sidst var ved at give mig grå hår på hovedet. Og hvis ikke jeg fik grå hår, så fik jeg da i hvert fald lyst til at rive dem ud af bar frustration.

Jeg havde f.eks. i god tro tænkt, at jeg kunne differentiere lidt i den mælk jeg bruger i min kaffe til hverdag. Jeg har nemlig i lang tid brugt en skvit havremælk i min kaffe. Det giver en god cremet konsistens og en lækker smag. Men i mandags tænkte jeg (dum som jeg er), at jeg da ville pifte mælkeudbuddet lidt op. Så jeg købte en mandelmælk i stedet. Og det skulle jeg aldrig have gjort. For den åndsvage mælk skiller fandme i kaffen! Det ligner jo dagsgammelt babygylp. Altså kaffen og mandelmælken i samme glas. Det er IKKE appetitligt. Da de skete med både første og andet glas kaffe, gjorde jeg som enhver anden moderne, ung og snarrådig kvinde ville gøre i dag – jeg googlede mig frem til hvorfor.

Det er så åbenbart en helt normal reaktion når man blander mandelmælk og kaffe. Jeg ved virkelig ikke, hvad der er normal ved dét syn, men det kan altså godt drikkes. Jeg googlede mig også frem til, at der er nogle fif til, hvordan jeg kan undgå, at det her sker. Bl.a. at jeg skal hælde kaffen op og vente lidt på, at den køler af, inden jeg hælder mælken i. Men for fanden… Min intention med mælken er jo sgu da også, at DEN skal køle kaffen ned. Ikke at kaffen skal være halvlunken inden jeg hælder den kolde mælk i, hvilket vil resultere i en virkelig halvfesen, kold kop kaffe. Og hvem har i øvrigt i vore dage TID til at vente på en kop kaffe, der liiiige skal have den rette temperatur inden man kan hælde mælk i? Jeg har fanmde ikke. Ikke nok med det, men så betyder det også, at jeg skal rejse mig TO gange fra mit skrivebord og transportere min flade røv hen til vores køkken. Først for at hælde varm kaffe op. Så tilbage og vente på at den bliver lunken. Så op igen og til køleskabet med den lunke kaffe for at hælde mandelmælk i. Nej tak! Blev der sagt. Så jeg drikker den skilt. Selvfølgelig.

Men ikke kun min kaffe var en belastning af 3. grad i mandags. På vej til træning efter arbejde cykler jeg gennem byen og forbi Albanigade og Torvegade. Her ved odenseaneren kendt udi indre bys omlægninger (og sikkert også alle andre, for de snakker og brokker sig jo ikke om andet end byplanlægningen og de katastrofer det har medført i de lokale nyheder), at der er meget vejarbejde og som cyklist er der hver dag en ny rute at beskue. Jeg cyklede forbi et af de steder, hvor de LIGE havde rykket om. Tilsyneladende. For da jeg cykler om et hjørne med et stort grønt hegn, skal jeg forbi en anden cyklist i modsatte retning, og bremser så meget, at jeg støtter hånden op ad det grønne hegn. Og tænker for mig selv, “ej, det hegn var da ret fugtigt hva’?”, og kigger ned på min håndflade, der nu er helt grøn af frisk maling! For susendæleme da også. Jeg har simpelthen lavet klassikeren med at sætte sig på et nymalet bænk – bare med et hegn og min hånd i stedet.

Idiotisk, som du nok allerede nu ved, at jeg er, så fortsætter jeg med at cykle, nu kun med en funktionsdygtig hånd, og vifter min grønne hånd i luften med den fortsætlighed, at den formentlig tørrer hurtigere og jeg igen kan bruge den på cykelstyret uden at efterlade grønne fingeraftryk. Jeg tror, at cyklisten bag mig var ved at vælte af sin cykel af grin. Selv tak du.

Heldigvis kom jeg ned til træningscentret og fik vasket det værste af. Resten fik jeg slidt af under træning. Kom ikke og sig, at det træning ikke er godt for noget…

Jeg er bare en kludemikkel. Sådan helt generelt. Nu håber jeg bare, at jeg har brugt det meste af min kludrekvote denne uge, for jeg orker ikke lige mere kludderi.

Nu venter jeg på at onsdagen skal gå. Jeg skal træne i dag efter job, og så har jeg faktisk kun én dag tilbage på job denne uge, før jeg kan sige ‘go’ weekend og go’ røv!“. Og det bliver en god weekend håber og tror jeg.

I morgen starter den nemlig med en tur i biografen med en biografklub. Yes du læste rigtigt. En biografklub. Sådan en er jeg nemlig medlem af. Du kan læse meget mere om den hos denne dame, der har startet klubben. Jeg ved heller ikke rigtig, om jeg sådan er helt medlem endnu. For det er nemlig første gang jeg rent faktisk kan tage afsted. De andre har været inde og se et par film (og lidt til) efterhånden, men mellem træning, arbejde og familiebesøg til Sjælland har tiden bare ikke været der før denne gang. Så nu glæder jeg mig. Vi skal se ‘Fantastiske Skabninger, og hvor de findes’, og det tror jeg bliver en god oplevelse. Jeg har i hvert fald læst mange gode anmeldelser efterhånden af den film.

Ud over det så skal mit hår have en kærlig omgang pleje hos den bedste frisør i Odense – Lyngaa – på fredag. Du kan læse mere om dem i dette indlæg. Du kan også se, hvor GRIMT og slidt mit hår var inden jeg første gang kom derind, og hvilken forvandling mit hår gennemgik. Det er virkelig en klassisk ‘den grimme ælling’ historie med mit hår. Og så har jeg muligvis en lækker konkurrence i ærmet til bloggen – så stay tuned right.

PS. Jeg prøvede at ryste mandelmælken helt vildt i dag inden jeg brugte den i kaffen, og det hjalp. Nu har jeg næsten en cappuccino.

8 replies
 1. venterpaavin
  venterpaavin says:

  Jeg er også ustyrlig klodset – og uforsigtig. Det er verdens dårligste kombination, som ofte resulterer i smadrede ting eller smadret mig (;

  – K

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Åh ja enten smadrede ting eller personskade er også tit på dagsordenen herhjemme. Suk altså. Vi må nok bare lære at leve med, at vi ikke er de smarteste haha.

   Klem J

   Reply
 2. Line
  Line says:

  Hjælper det lidt at vide, du ikke er alene i Kluddermiklernes Klub?! Måske ikke, når man står der med frisk, våd maling på hånden. Men det er du bestemt ikke! Jeg er i hvert fald også medlem – og har været det en del år efterhånden 😉

  Jeg bruger også mandelmælk i min kaffe ofte, og efter et par gange glemte jeg alt om det lettere skilte look. For jeg kan ret godt lide smagen af mandelmælk.

  Hvor hyggeligt med en biografklub! Og jeg skal helt sikkert også have manden med i biografen i løbet af december og se den film. Den ser SÅ god og flot ud, synes jeg.

  /Line

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Haha sørgeligt, man JA! Det hjælper. Men den friske maling var sgu lige for dumt altså. Suk.

   Hmm jeg ved ikke, om jeg kan komme over det skilte look… Tror jeg hopper videre til en anden variant i næste uge. Måske noget med vaniljesmag haha.

   Jeg glæder mig også vildt meget til i aften at se den! Og kommer med en lille anmeldelse af den bagefter herinde 😉 Men jeg har virkelig kun hørt gode ting om den.

   Håber I nyder livet vestover. Det er så hyggeligt at følge med i.

   Klem J

   Reply
 3. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Årh ha, sikke en dag! Min dag startede virkelig også sådan i dag, så da klokken var 6 var jeg allerede ret tæt på bare at give op – lidt tungt på en dag med arbejde, studiegruppe, undervisning og mere studiegruppe på programmet, skulle jeg hilse at sige! Heldigvis lettede karmaen en del omkring klokken 9, da jeg endelig kunne få en ordentlig kop kaffe, haha 🙂

  Glæd dig i øvrigt til Fantastisk Skabninger. Selv hvis historien ikke siger dig noget, så er det en af de smukkeste film jeg har set længe!

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Åh god kaffe kan altså virkelig gøre underværker!

   Jeg elsker hele universet omkring Harry Potter så jeg tænker, at historien også bider sig fast. Men at den så samtidig er smuk, er da kun et plus for pokker. Jeg glæder mig!

   God dag 😉

   Klem J

   Reply
 4. Rikke Simonsen
  Rikke Simonsen says:

  *rækker hånden op* Jeg sidder også fast i dørhåndtag med store bluser! DET ER SÅ DUMT, hahaha. Men du er ikke den eneste.

  Og føj for en mandag altså. Håber resten af din uge bliver bedre!

  GLÆD DIG til “Fantastiske Skabninger..”, den er såååå god <3

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Jeg er SÅ glad for, at jeg ikke er den eneste haha! Jeg HADER når det sker. Det er nemlig så dumt altså.

   Tusind tak! Og jeg glæder mig til i aften.

   God dag lille fredag

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *