En musisk forelskelse og tip til jer

I mit sidste indlæg fortalte jeg om, hvor glad jeg er for musik. Især for at opleve musik live. Det gør bare noget helt specielt ved kroppen og sindet, når jeg står til en koncert. Lyden, det taktile ved oplevelsen og selvfølgelig tit kolde øl! Hah!

Men jeg hører virkelig også meget musik bare generelt. Hvilket betyder, at jeg ofte falder over ny musik, som jeg forelsker mig hovedkulds i. Det vil jeg gerne dele med jer, for der er ikke noget bedre, end at være den, der præsenterer ny, fed musik, som andre mennesker også bliver forelsket i.

I går sad jeg og surfede rundt på Spotify. Det er ret tit, jeg finder ny musik på den måde. Ved bare at surfe rundt på de forskellige streamingtjenester. SoundCloud er forresten også et godt sted at finde ny musik, hvis du selv vil surfe rundt.

Jeg faldt over some dude, der hedder Seth XVI. Det er i hvert fald hans kunstnernavn. Jeg kan sgu ikke helt finde ud af, hvad han hedder i virkeligheden. Men det gør egentlig heller ikke noget. Han har omkring 2000 likes på Facebook, så han er rimelig ny i gamet, trods over en million afspilninger på flere af hans numre bare på Spotify. Og det gør det kun endnu federe for mig.

Jeg elsker at høre musik, der ikke bliver spillet i radioen. Jeg var drønforelsket i Oh Land på hendes to første albums. Da hendes musik begyndte at blive kendt og mere “normalt” sprang jeg lidt fra igen. Så det er kun det første af hendes musik, jeg virkelig sætter pris på og lytter til. Det er til gengæld også ret spacy og specielt.

Nåhmen Seth XVI er mega cool! Han har en ret feminin, blød men samtidig distinkt vokal. Musikken er en god blanding af synth, en sprød lyd, god guitar og klaver. Genren kan vist bedst defineres som new pop. Men på den der virkelig soulish, melankolske, men også danseagtige måde. Hør det!

Jeg highlighter lige tre af hans numre, jeg er specielt blød i knæene over.

Come & See er for mig en kærlighedssang. Den handler om den slags relation, vi kan have til nogle mennesker, hvor selvom relationen ikke eksisterer længere, så eksisterer den stadig på et komplekst niveau. Det kan både være romantiske og ikke-romantiske relationer. Både teksten og melodien gør det godt for mig.

 

All My Friends har en munter stemning. Den handler om trygheden ved at have mennesker omkring sig, der støtter en gennem ild og vand. Selvom vi kan føle os alene, så har vi nogle personer, der, hvad end vi nogle gange vil det eller ej, er der for os og blander sig på en god og konstruktiv måde i ens ned- og opture. Selvom vi kan føle os fortabte, så har vi venner – og de kan gribe os, når vi falder. Melodien er desuden ret catchy, og jeg får lyst til at sveje rundt i min stue, når jeg sætter det nummer på.

 

I Can’t Keep Loving You. Endnu en kærlighedssang. Men er de fleste numre ikke det?
Den her handler, for mig, om at sige farvel til en kærlighed, der af forskellige årsager ikke er god for en længere. Samtidig er afskeden et onde, man ikke vil opleve.

 

Der er mange flere numre fra Seth XVI som jeg er vilde med (Fire og Hurt You Back er virkelig også nogle numre, der har sat sig fast) . Generelt er jeg vild med hans musiske univers. Giv det et lyt og fortæl mig, hvad du selv tænker?

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *