Den seneste uge har jeg…

holdt ferie. Og det har faktisk været lidt stressende. Ser I. Jeg befinder mig i en ond cirkel, hvor jeg vil gøre alt for at slappe af. Med det resultat, at jeg stresser enormt meget over at skulle slappe af. Hvilket selvfølgelig betyder, at jeg IKKE slapper af. Kender I det?

Jeg er et mennesker, der er dårlig til at lave noget. Jeg brokker mig altid overfor mig selv, at jeg laver for mange aftaler, og har for mange bolde i luften, men i virkeligheden bekommer det mig ganske fint. Det der med at have noget at se til. Hvis ikke jeg SKAL noget, så findet jeg på noget at lave. Jeg er ikke særlig god til ikke at have opnået ET eller andet i løbet af en dag. Om det så er en lille ting. Så længe jeg har haft det i mit hoved, at det skulle jeg gøre, så skal jeg også gøre det.

Og så er jeg egentlig ganske tilfreds. Men det er med at bruge en hel dag på ikke noget. Det dur jeg ikke til.

Jeg havde en lørdag for ca. en måned tilbage, lige efter jeg var startet i job, hvor jeg havde noget så grusomt ondt i hovedet. Jeg har tidligere døjet med migræne, og dette tangerede i høj grad derhenad.

Mine øjne skyede lys, og lyden fra en stol, der blev rykket ud fra bordet skar i mine ører.

Jeg vågnede og havde det sådan. Hvilket betød, at jeg stod op, spiste morgenmad, og lagde mig direkte tilbage under dynen igen med nedrullede gardiner. Jeg vågnede igen ved 14tiden, hvor jeg spiste lidt igen, og så sov jeg ellers videre. Indtil kl. 18, hvor jeg endelig kunne holde ud at være i rum sammen med andre end vores to hunde, der sympatisk havde tilbragt hele deres dag sammen med mig i dynerne. Det er sådan noget de gør de to puttehunde. Og det får de bestemt lov til. Men det er vist et helt andet indlæg, hah!

Men min pointe med at fortælle om denne dag er, at jeg HADER sådanne dage. Endda selvom jeg overhovedet ikke havde andre valg i dette tilfælde. Men en hel dag under dynerne uden noget som helst udrettet. Det er jeg virkelig ikke særlig god til at håndtere. Jeg får simpelthen stress af ikke at lave noget. Skørt? Ja!

Og alligevel giver det lidt mening. For jeg tænker nemlig på alle de ting jeg KUNNE have nået i den tid jeg ikke “laver” noget. Og jeg stresser derfor ligeså meget over alt det jeg i mit hoved mener jeg ikke når.

Så jeg er dårlig til at håndtere ikke at lave noget, hvilket bevirker, at jeg er dårlig til at slappe af. Rimelig dårligt udgangspunkt for en ferie right?

Jeg kan endda stresse over ikke at kunne nå at slappe af! Det er HELT skørt. Jeg kan på forhånd stresse over, hvis jeg f.eks. har en uge, hvor jeg ikke har et ledigt øjeblik til at lave intet i. Samtidig stresser jeg over det øjeblik, fordi jeg stresser over alle de ting jeg kunne lave!

Og her er det vigtigt at understrege, at jeg stresser over de ting jeg KUNNE lave. Ikke de ting jeg BURDE lave. For de er som regel planlagt, hvornår og hvordan. Næ det er alle de ting, der er knapt så vigtige. Som at omplante min Monsteraplanta. Det har jeg ikke fået gjort endnu, trods jeg har en ny krukke stående allerede. Men det er vel for pokker ligegyldigt om det bliver i dag eller i morgen.

Ifølge min hjerne er der dog åbenbart vældig stor forskel, og det er sådanne petitesser jeg stresser over når jeg har ledige øjeblikke. Og de ledige øjeblikke stresser jeg også over.

Denne ferie har derfor budt på et par udfordringer lige på denne front. Ahem. Det har helt sikkert også noget med omstændighederne at gøre. Fordi jeg netop holder ferie herhjemme. Og altså ikke ligger på en eller anden sydhavsø, eller står foran Big Ben.

Herhjemme bliver jeg lettere konfronteret med de ting, jeg har på min imaginære to-do liste.

Men jeg har beslutte at forsøge at give slip denne uge. Nu har jeg holdt én ferie af mine to uger. Denne er min anden, og jeg har altså besluttet at give slip på stresset. Både stresset over ikke at kunne “nå” at slappe af fordi jeg så gerne vil udrette og krydse af på en eller anden ligegyldig liste, men også stresset over netop den liste. Skyd hul i den liste.

Det gjorde jeg faktisk allerede i går, hvor Casper og jeg kl. 17.00 rullede gardinerne HELT ned, slukkede alt lys i lejligheden, og satte os til at se hele 6. sæson af Game of Thrones. Hva’be’har’!

Jeps. Du læste rigtigt. HELE 6. sæson. Vi er to binge-watchers herhjemme, og havde allerede besluttet, at vi ville vente til hele sæsonen var ude før vi ville se nogle afsnit. Og så har vi ellers bare ventet på det rette tidspunkt for at se 10 afsnit i en køre.

Men der er jo, true be told, aldrig noget rigtigt tidspunkt til det, hah! Så vi satte os sgu bare i går imellem dynerne, og en blæser for fuld drøn kørende lige op i vores ansigter, og så slappede vi ellers af! Jeg lod endda min telefon være imens! Jeg er ellers eminent til at køre “to-skærme-systemet”, hvor både tv/iPad og en telefon er i brug på samme tid.

I går gav jeg mig dog helt hen til seriens dragende skørhed og “hvem er nu dét?” sætninger. Man skal holde tungen forholdsvis lige i munden for at følge med, men det gjorde vi altså i godt og vel 10 timer i går. Kun afbrudt af en “jeg laver lige en panini“-pause. Og det går vel nok lige?

Så ja. Denne ferieuge er skudt i gang! Har I ferie nogle af jer? Skal I ud at rejse, eller har måske været?

2 replies
 1. Lisbeth
  Lisbeth says:

  Hah, hvor er I bare hardcore! 10 timer i streg – det er jo lige til at få sved på panden over. Jeg kan sjældent få min kæreste med på at se mere end maks 3 afsnit af noget af gangen. Hmpf. Så må jeg jo binge alene… Men er I så sluppet uden om spoilers for sæsonen? 🙂

  I øvrigt kender jeg alt for godt det der med at stresse over at holde ferie. Jeg har – på nær 3 dage – hele 3 MÅNEDERS sommerferie i år. Det er altså ny rekord. Og alligevel føler jeg mig nogle dage mega presset over, om jeg nu husker at nyde ferien ordentligt. Får jeg nu det hele ud af det? Husker jeg nu at nyde livet maksimalt? Phew, den første måned styrtede jeg land og rige rundt, for at få det hele med. Anden måned har primært ved præget af dovenskab. Satser stærkt på, at kunne nyde balancen i den sidste måned…

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Vi er trænede, og har gjort det mange gange før så ingen problemer! Så bruger vi en hel dag på sofaen og har en ægte seriedag! Det er skønt! Jeg tror bestemt også det har noget at gøre med serien i øvrigt! Vi har fra starten se GOT sammen, så det er bare noget vi gør sammen. Og jeps! Udenom de værste spoilers faktisk! Jeg har undgået ALLE samtaler om GOT indtil i går haha!

   Åh ja det er PRÆCIS den følelse jeg sidder med! At skulle nyde ordentligt! Men hvordan pokker gør man lige det?! Jeg håber det kommer denne uge hah!

   Og jeg håber, du nyder din sidste måned i balance! Måske du kan lave aftaler hveranden dag? Og dovne den hveranden?

   God sommer i hvert fald!

   Klem J

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *