AT HAVE FOR MEGET PÅ SIN TALLERKEN

clean plate


Picture source: Pinterest


Og nu snakker vi ikke mad. Nej mere en abstrakt tallerken. Jeg har været (er) ret god til at læsse op på min tallerken. Med alt muligt som jeg følte, at der skulle være der. Som jeg følte at andre forventede skulle være der. Men jeg har besluttet, at dette år, udover at være sundt økonomisk og kropsligt, også skal være det mht. sindet og fyldet på min tallerken. Så jeg vil forsøge at huske disse tips, om man vil, så jeg igen tager kontrollen over MIN tallerken. Måske du også kan bruge dem til noget, hvis du som jeg, er god til at tage for meget på din tallerken?


  • Man skal kun tage det på sin tallerken, som man kan lide. Hvis du i virkeligheden ikke bryder dig om, hvad der ligger foran dig, så er sandsynligheden for at du nyder det ret lille.
  • Pas på portionerne! Fint nok, at du gerne vil fylde din tallerken op. Men lad være med at toppe op og fylde helt ud til kanten. Det er godt at have lidt ekstra plads, hvis der nu lige pludselig skulle dukke en ekstra ret op. Nogen gange så kommer der også brocollie på bordet, og det SKAL der være plads til på din tallerken. Også selvom det ikke er det bedste du ved i verden. Det kan jo også være, at der lige pludselig står chokoladeovertrukne jordbær. Det ville være lidt surt, hvis der ikke var plads til dem på din tallerken….
  • Bestem dig for, hvad DU gider have på din tallerken. Selvom bordet er fyldt med alskens forskellige retter betyder det ikke, at du SKAL lange til fadet ved det hele. Prioriter og vælg det mest nødvendige, det mest nærende og det mest lækre.
  • Tænk på dine egne smagsløg. Du er den bedste til at vide, hvad du bedst kan li’. Det skal ingen andre blande sig i. Fint nok at tage hensyn, hvis der bliver serveret nogen du måske ikke heeelt havde regnet med skulle på tallerkenen, men i sidste ende, er det altså dig selv, der skal sørge for, at det der ligger på din tallerken er noget du har lyst til.

Andre der sidder derude med gode råd til, hvordan man i bund og grund, tager mere hensyn til sig selv, i stedet for altid at tænke på alle andre? Og nogle gange vælger den isvaffel fremfor broccolien.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *