AM I BEAUTIFUL OR AVERAGE?

https://www.youtube.com/watch?v=w4XZHx1UJeI

Vi er vel hjemme i Odense igen efter 12 timer på farten! Phew det har været en lidt hård omgang at komme hjem. Men nu er vi hjemme, og nyder det fine vejr i DK.
Men i går, mens jeg lå der ved poolen i Tyrkiet, hørte jeg musik på youtube på min tlf. På youtube er der begyndt at komme ret mange reklamer før du får lov til at høre musikken. Én af disse reklamer fangede min opmærksom. Nemlig den du kan se lige ovenfor. Se den lige…


 

Det er en reklame produceret af Dove. Dove har gennem tiden lavet mange reklamer, der bringer fokus på kvinders opfattelse af dem selv. Både fysisk og psykisk. Og da jeg så denne reklame fik jeg en klump i halsen. For den henvendte sig, omend jeg ikke kan lide det, til en stor del af mig.
Der er i reklamen blevet sat to store skilte op over to indgange til storcentre rundt omkring i verden. For at komme ind i centret, skal man igennem én af disse indgange. På det ene skilt står der BEAUTIFUL, mens der på det andet står AVERAGE. To ord, der betyder en verden af forskel.  Ikke kun for kvinder, men også mænd.

Reklamen her bragte mange tanker igang hos mig. Omkring den måde jeg (og vi mennesker, måske især kvinder), opfatter os selv på. I reklamen blev personerne nemlig tvunget til selv at tage stilling til, hvilken indgang de ville benytte. Og altså hvilket skilt de ville “høre” under. Beautiful eller average?

Jeg ville formentlig have valgt average. Fordi man skal ikke tro, at man er noget.

Og det er bare SÅDAN noget crap! At være så selvkritisk, og konstant nedgøre en selv. I dette tilfælde er det kvinderne selv, der sætter et mærkat på dem selv. Ikke andre. Ikke omverdenen. Ikke glittede magasiner, tv-serier, film eller blogge… Men dem selv. Og rigtig mange vælger average. Hvorfor? Hvorfor tror vi ikke selv på, at vi er smukke? At vi ikke kun er middelmådige? Er det netop pga. den omverden vi omgiver os med i dag? Pga. de glittede magasiner? Eller fordi vi kvinder bare er gode til at nedgøre ikke kun os selv, men også andre kvinder? For hun skal ikke komme her og tro, at hun er noget! Right?

Hvilket bringer mine tanker videre til dette klip, som jeg også så den anden dag…

Det er komikeren Luisa Omielan, der giver sit besyv på selvopfattelse, fordomme og hvordan vi kvinder skal upgrade os selv, i stedet for at downgrade os selv! What would Beyonce do!? Upgrade! 


 

On that note vil jeg nu spankulere ud og handle ind imens jeg ejer verden! God weekend derude!

 

4 replies
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Ja me too! Og har faktisk ikke set/hørt om hende før i videoen her! Men hun er jo SÅ sjovt, og rammer virkelig mange gode pointer!

   Reply
 1. Frida
  Frida says:

  Jeg har set den fra Dove tidligere – hvor jeg netop også sad med tanken om, at jeg selv ville gå gennem “average”. Men samtidig sad jeg og tænkte, at de kvinder, der gik gennem average, netop var SMUKKE. De var ikke average (hvad er i øvrigt average? – alle er forskellige, ingen er vel reelt set gennemsnitlig?).
  Jeg sad og ønskede, at jeg kunne sige det videre til dem – fortælle dem, at de fortjener at tænke højere tanker om sig selv. Hvilket så igen får én til at tænke, “jamen, hvis alle dem, der tror, de er average, ikke er dét i mine øjne – er jeg så heller ikke i andres øjne, som om jeg selv tror, at jeg er average?”
  Så kan man så bruge resten af dagen (ugen?), på at spekulere over det.

  Den nederste video har jeg ikke set før – den (HUN!!) er jo genial!
  For hvad f*** er thigh gap alligevel?

  Reply
  • Jeanette
   Jeanette says:

   Du har helt ret i det med, at de kvinder, der selv mener, at de er average netop ikke er det for os andre. Jeg er bare rigtig god til at tro, at alle andre formentlig synes JEG netop er average. Men selvfølgelig gør de ikke det. Ligesom vi ikke mener, at de er det i denne video!

   Og ja! Hun er SÅ cool! Bryder virkelig nogle grænser, der trænger til at blive brudt.
   Er glad for, at kunne sætte nogle tanker i gang, der formentlig vil ende med lidt upgrading 🙂

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *