5 GODE TIL DINE ØRER #4

Det er lørdag. Du har (forhåbentlig, men ikke sikkert) fri. Hytten skal måske have en omgang, så den er klar til aftenens udskejelser. Eller bare så den rent faktisk bliver ren. Hertil skal du selvfølgelig høre noget god musik. Og der er her dette indlæg kommer ind.

Jeg har nemlig (igen) samlet 5 gode sange, der er perfekte en lørdag formiddag eller eftermiddag, hvor støvkosten (eller hofterne) skal svinges!

Temaet for dette musiske indlæg er blød rap. Ja, du læste rigtigt, rap, R’n’B, hip hop; kært barn har mange navne. Jeg elsker det. Især i denne genre. Jeg bliver forvandlet til det danske (og kvindelige) svar på Mario når jeg hører de her sange.

Når tonerne flyder fløjsblødt og langsomt ud af højtaleren som honning, der omfavner varme pandekager, og samtidig lander i mine ører med samme effekt smeltende is på min tunge har, så får mine skuldre og hofter deres helt egen agenda, og jeg har intet andet valg, end at følge med i den R’n’B inspireret rytme.

Lad din egen krop følge rytmerne og jeg lover, at den støvkost ikke kun fejer støv væk, men også bliver din personlige mikrofon!

Usher og Alicia var altså først ude med det berømte (eller var det berygtede) kælenavn til kæresten.

Og ja – den alt for store habitjakke og bukser gør bare, at mit hjerte smelter lidt mere. Han er sgu da lidt sød ham Mario med hans sange om knuste hjerter og ømme følelser.

Der er altså trouble in paradise her, og igen ømme følelser. Don’t be mad!

Usher er også god til at beskrive hans bedrøvede og triste følelser omkring det emne alle sange vist i sidste ende handler om; kærlighed. And haven’t we all been there?

Men det er ikke kun mændene, der kan der der med ømme følelser i R’n’B. Det kan damerne også. Derfor slutter vi denne bløde musiske runde af med Mary, der virkelig bærer et par velourjogginbukser bedre end nogen anden!

Dette var blot et lille udvalg af alle de mange gode sange i denne genre. Jeg plejer altid at starte med Mario “You should let me love you”, og sætter autoplay til på youtube. Så bliver man automatisk fragtet igennem sange i samme genre. Af andre bemærkelsesværdige musikere kan jeg nævne; Alicia Keys, Jennifer Hudson, Leona Lewis, Nelly Furtado, Akon og Timbaland blandt mange flere!

Det gælder bare om at slå lyttelapperne ud, som min kære mor ville sige det når jeg svarer hendes sætning med hvad? 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *